V redakci máme rádi dobroty všeho druhu – sladké i slané, teplé i studené! A protože velmi rádi sdílíme své osobní radosti, nabízíme vám, v rámci naší inspirativní rubriky, další recept, který máme vyzkoušený a doufáme, že potěší i vás! Pokud máte jakékoliv připomínky, rady či nápady k dnešní dobrotě, rozhodně se nebojte o ně podělit v komentářích níže. Všechny postřehy jsou vítány!
Tohoto nepečeného piškotového dezertéra mám v oblibě zejména pro jeho jednoduchou a zároveň ekonomicky přijatelnou přípravu – nepeče se!
INGREDIENCE:
2 balení cukrářské piškoty
2 vaničky netučného tvarohu
1 kostka měk. netuč. tvarohu
1 smetanový bílý jogurt
1 zakysaná smetana
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 šálek silné instantní kávy
1 velký kompot meruněk
2 banány (může být i jiné ovoce)
2x vanilkový puding
PŘÍPRAVA:
Piškoty vyrovnáme do vyššího pekáčku nebo misky a připravíme si nakrájené banány:
Ušleháme tvaroh s cukrem, jogurtem a zakysanou smetanou:
Zvlášť ušleháme samotnou 33% šlehačku:
Do připravené směsi z tvarohu, cukru, jogurtu a zakysané smetany tuto šlehačku opatrně ručně vmícháme:
Piškoty tímto krémem potřeme:
Na vrstvu piškotů a tvarohové směsi klademe pokrájené ovoce dle vlastního výběru. Ovocem rozhodně nešetřete! Všechny vrstvy opakujeme 2x, poslední je tvaroh.
Ze dvou vanilkových pudinků a 750 ml šťávy z kompotu nebo džusu uvaříme želé.
Potřeme dezertéra a dáme na několik hodin (nejlépe do druhého dne) do chladničky.
Při servírování možno zdobit šlehačkou:
Zdroj: vlastní Foto: vlastní
Na internetu publikuji od roku 1999, kdy jsem založil blog s názvem Prasklá moucha a společně s několika přáteli jsem se mu věnoval až do března 2019. Následně jsem se rozhodl s tvorbou pokračovat v internetovém deníku a vytvořil tak novou “značku” eListy.cz. Odmala svěřuji své emoce především klavíru a kromě hudby mám blízko také k filmu, literatuře nebo PC i deskovým hrám. Ať už jde o zážitky herní, filmové, nebo jakékoliv jiné, snad se mi je podaří smysluplně sdílet také na těchto stránkách.
Tohle taky doma často děláme, jen místo banánů tam dáváme meruňky! 🙂
Meruňky bych se tam bála dát, že se to rozmočí… :)) Jistější jsou třeba jablka! 🙂