Načítám ...

Jak funguje Apple TV+?

Velmi často se stává, že v rámci Apple poradny na sociální síti Facebook, kde jsem členem, někdo vznese dotaz, jak je to vlastně s tou nabídkou Apple TV+ a co všechno zahrnuje? Uživatelé bývají zmatení zejména tím, že je tato služba na jejich zařízení propojená s obchodem iTunes a mylně se tak domnívají, že za jedno předplatné získávají automaticky přístup k veškerému obsahu, včetně iTunes položek. Tak tomu samozřejmě není. Pojďme si v tom proto udělat dnes jasno a přiblížit si, jak funguje Apple TV+. 

Začnu hned tím nejdůležitějším – Apple TV+ je streamovací služba jako např. Netflix, HBO Max apod., která obsahuje filmy a seriály vytvořené či produkované výhradně společností Apple. Jedná se tedy o zcela původní obsah a nutno podotknout, že oproti konkurenčním platformám typu Netflix, rozhodně nenabízí tak velké množství titulů. Svým rozsahem a nabídkou cílí spíše na kvalitu, než kvantitu s tím, že se objeví pouze několik novinek ročně. Otázka tedy zní: vyplatí se vůbec utrácet za něco takového? Odpověď bychom mohli lépe najít, pokud si přiblížíme, za jakých podmínek a za jakou částku lze Apple TV+ v dnešní době využívat. 

V případě, že nejste majitelé předplatného Apple One, které zahrnuje kromě iCloud úložiště, Apple Music, Apple Arcade ještě Apple TV+, máte na výběr individuální tarif za 339,- Kč měsíčně, nebo rodinný za 449,- Kč měsíčně až pro 5 uživatelů. Pokud si jednotlivé služby platíte zvlášť (např. 50GB iCloud za 25,- Kč měsíčně, nebo Apple Music za 165,- Kč měsíčně), můžete i streamovací službu Apple TV+ mít za samostatný poplatek 199,- Kč měsíčně. Za mě je však tato částka, s ohledem na aktuální poměr ceny a nabídky, zcela neadekvátní, zejména pak v porovnání s konkurencí, ať už jde např. o Disney Plus ve stejné cenové kategorii, nebo HBO Max, či Sky ShowTime. Zkrátka Apple TV+ ještě obsahově není na takovou částku, alespoň z pohledu českého diváka, připravena. Podotýkám, že žádný z titulů nenabízí český dabing, pouze titulky. 

Apple TV+ tedy rozhodně nezahrnuje jakékoliv položky z obchodu iTunes, přestože by se tak na první pohled mohlo zdát. Multimediální centrum Apple TV, o kterém jsem psal v minulosti již několikrát, obsahuje aplikaci Apple TV, která se snaží koncentrovat veškerý video obsah na jedno místo. Proto zde najdete nejen vaše rozkoukané filmy či seriály z jiných zdrojů (např. z HBO, Disney Plus apod.), ale také zakoupený obsah z iTunes, případně nabídku nákupu, pokud v rámci Apple TV aplikace něco konkrétního hledáte. A tohle je potřeba mít jednoduše na paměti. 

V naší rodině máme Apple One především z důvodu většího iCloud úložiště, společného využívání Apple Music a službu Apple TV+ vnímám pouze jako takový příjemný bonus, než něco, kvůli čemu bych nutně potřeboval utrácet. Samostatně bych si totiž Apple TV+ v současné chvíli zcela jistě neplatil, přestože musím uznat, že jsem si oblíbil některé seriály z její nabídky a také o nich na našich stránkách psal. 

Závěrem mi proto ještě dovolte několik osobních tipů, co v nabídce Apple TV+ rozhodně nepřehlédnout. A protože jsem psal o seriálu For All Mankind, patří hned na první místo! Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin.

The Morning Show je drama nominované na tři Zlaté glóby ve kterém podávají úžasné herecké výkony Jennifer Aniston a Reese Witherspoon! Článek o tomto seriálu najdete rovněž v naší kulturní rubrice, kde jsem psal například také o skvělém seriálu s Jasonem Momoa – See. Milovníkům tajemna bych zase doporučil seriál Servant od M. Night Shyamalana vyprávějící o filadelfském páru, který drží smutek poté, co nevýslovná tragédie způsobí rozkol v jejich manželství a otevře dveře tajemné síle, která vstoupí do jejich domu. 

Zdroj: vlastní Foto: apple.com

Napsat komentář

YouTube player