V redakci máme rádi dobroty všeho druhu – sladké i slané, teplé i studené! A protože velmi rádi sdílíme své osobní radosti, nabízíme vám, v rámci naší inspirativní rubriky, další recept, který máme vyzkoušený a doufáme, že potěší i vás! Pokud máte jakékoliv připomínky, rady či nápady k dnešní dobrotě, rozhodně se nebojte o ně podělit v komentářích níže. Všechny postřehy jsou vítány!
Tento čokoládový perník připravíte relativně rychle a výsledek vás určitě potěší! Dalším nápadům a dodatečným přísadám (rozinky, vrstva marmelády apod.) se meze nekladou!
INGREDIENCE:
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový práškový pudin
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
3/4 hrnku cukru krupice
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 celé vejce
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu
PŘÍPRAVA:
Všechny suroviny v míse důkladně promícháme:
Následně vlijeme do středně velkého pekáčku, vymazaného a vysypaného hrubou moukou:
Pečeme v předehřáté troubě při 170°C cca 40 minut.
Zdroj: vlastní Foto: vlastní
Zajímám se především o novinky a vývoj v oblasti informačních a komunikačních technologiích a ve volných chvílích se věnuji opravám elektroniky, hraní her a průzkumu bezpilotního světa. Mám rád staré automobily a jeden rezavý také vlastním. Rovněž miluji dobré filmy a pravidelně se objevuji také v kině (bohužel nikoliv na filmovém plátně, ale v hledišti).
Taky doma děláme a ještě mám variantu, že nahoru dám čokoládovou polevu s vlašskými ořechy a doprostřed jahodovou marmeládu. 🙂