Načítám ...

Ořechové rohlíčky ze zakysané smetany

V redakci máme rádi dobroty všeho druhu – sladké i slané, teplé i studené! A protože velmi rádi sdílíme své osobní radosti, nabízíme vám, v rámci naší inspirativní rubriky, další recept, který máme vyzkoušený a doufáme, že potěší i vás! Pokud máte jakékoliv připomínky, rady či nápady k dnešní dobrotě, rozhodně se nebojte o ně podělit v komentářích níže. Všechny postřehy jsou vítány!

V dnešním receptu se podíváme na rohlíčky z kysané smetany, které budou obsahovat vynikající ořechovou náplň! 

INGREDIENCE:

Těsto:

400 g hladké mouky
1 máslo
1 zakysaná smetana
1 sáček vanilkového cukru
vejce na potření
cukr moučka

Náplň:

250 g ořechů
100 g cukr moučka
80 ml mléka
4 lžíce rumu

PŘÍPRAVA:

Odsypeme 250 g ořechů, které následně rozemeleme: 

Mleté ořechy smícháme s cukrem či medem, mlékem, rumem a pár minut povaříme: 

Z mouky, másla, smetany (180 g) a špetky soli vypracujeme těsto: 

Těsto rozdělíme na menší díly a následně upravíme do kuliček:

Kuličky rozválíme na cca 2mm tlusté kolo: 

Poté kolo rozřízneme na 8 dílu jako koláč: 

Na širší část dáme náplň a zarolujeme: 

Dáme na pečící papír a potřeme vejcem: 

Při 170 °C pečeme asi 20 minut. Nakonec posypeme cukrem: 

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Napsat komentář

YouTube player