Načítám ...

Zřícenina Bába

Zřícenina Bába je zajímavou historickou památkou, která se nachází poblíž Prahy a je jedinečná svým historickým významem i krásnou atmosférou. Bába byla původně gotický hrad, který byl postaven ve 14. století. V průběhu času však utrpěl vážné škody a dnes je z něj pouze zřícenina. Přestože zůstala jen část původního hradu, stále si zachovává své kouzlo a pravidelně přitahuje výletníky, včetně mě! 

Dostat se k zřícenině Bába je relativně snadné. Nachází se v obci Záběhlice, která je asi 15 kilometrů východně od centra Prahy. Nejlepší způsob, jak toto místo navštívit, je použití veřejné dopravy. Z centra Prahy lze využít autobus nebo vlak do Záběhlic a odtud je možné zříceninu snadno najít a dojít pěšky. Přístupná je Bába také autem, v blízkosti najdete parkoviště.

Když dorazíte k zřícenině, očekávejte především nádherný výhled! I přesto, že zde zbyly jen zbytky zdí a věží, lze stále vidět několik částí původního hradu. Z vrcholu zříceniny se nabízí úchvatný panoramatický výhled na okolní krajinu, která je překrásná, zejména v letním období. Mám to tu ráda a tak se s vámi, po nějakém čase, opět podělím o několik aktuálních fotek:

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Napsat komentář

YouTube player