Načítám ...

POVÍDKA: Bifidus a Kumatox

Už dávno nikdo nemůže tušit, kterak k onomu fatálnímu střetu došlo. Jisté bylo pouze to, že Bifidus se Kumatoxovi vůbec nezamlouval a stran Bifida ohledně Kumatoxe neexistoval rozdíl. Zkrátka náklonnost na první pohled. Jisté ovšem je, že od jejich prvního setkání, stala se z nich nerozlučná dvojice.

Kamkoli ti dva přišli, bylo hned o zábavu postaráno. Bifidus a Kumatox trávili své truchlivé životy v permanentní vádě. Jeden druhému se snažil neustále dokazovat, že je prostě lepší. Že oba neměli ani na to, být nuly, bylo nicméně jasné na první pohled. Pro jejich stádium se vžil termín aninula. Bifidus s Kumatoxem se spolu kdysi dohadovali ve frontě na purpurové pyré u Cukráře Kryšpiána.

“Jsem nula. Nemám žádný kámoše. Nikdo mě nemá rád,” děl Bifidus ublíženě.

“Já nejsem ani nula,” kontroval Kumatox neméně bědně. “Já nemám ani nepřátele. Mě už nemá nikdo ani nerad.”

“Já tě mám celkem rád,” zaševelil Bifidus podbízivě. “Protože si teplouš,” odpověděl mu Kumatox neúprosně. Bifidus se rozplakal. “Abys věděl, jseš o dost větší teplomil, než nejlacinější japonskej pornoherec Sajho.” Snažil se Kumatoxe za každou cenu pokořit. Ale Kumatox se nedal.

“Sajho na rozdíl od tebe nebyl nikdy pasivní, ty ubulená sestřičko.” Ostatní nakupující ve frontě pochopitelně trpěli, diplomaticky řečeno, smíšenými pocity. Většina z nich oba hlavní aktéry nicméně znala, takže se nad situací přílišně nepozastavovali.

“A kdo může za to, že jseš jenom lůzer, socko vtíravá?” Bifidus přešel do defenzívy. Nebo lépe řečeno, neustále v ní zůstával.

“Kdo se tady vtírá,” zakontroval Kumatox kysele. “Já dostal nápad koupit purpurové pyré. Ty ses mi pověsil na anál. Bukvo.”

Naštěstí se už oba dostávali k prodejnímu pultu, z větší části proto, že většina zákazníků, kteří neutekli, je zkrátka pustili před sebe, aby společné utrpení co nejvíce zkrátili.

“Pyré. Purpurové pyré,” oznámil Kumatox prodavači výhružně. Prodavač podezřívavě nadzdvihl levé obočí. “Prachy máte,” zeptal se neméně výhružně.

“Bifidus říkal, že umeje nádobí,” oznámil Kumatox s jedovatým potěšením v hlase. “Hele, srando, vyval keš, jinak nezdržuj.” Prodavač se odmítl nechat rozhodit. Bifidus zíral zmateně. Kumatoxův pokus o vtip mu jaksi odmítal dotéci.

Vytáhl tedy Kumatox ušmudlanou šrajtofli a hrdinně s ní zamával zhnusenému prodavači před obličejem. “Kolik chceš, šejdíři,” optal se pak vítězně. “Podle toho, kolik pyré budeš chtít,” odpověděl prodavač celkem logicky.

“A máš vůbec pyré? Purpurové pyré?” Kumatox se nechtěl nechat vzít na hůl.

“Hádej, chytráku.” Prodavač ani tak nechtěl získávat čas. Chtěl prostě ukázat Kumatoxovi, kdo je tady Pán.

“Vždycky si tady kupuju purpurové pyré!” Kumatox se tvářil dotčeně. “To je pravda,” zastal se ho zcela nečekaně Bifidus. Taky začínal mít chuť na pyré.

“Už si to podělaný pyré kupte a nevydejchávejte tady vzduch, trosky!” Kdosi ve frontě za nimi neměl pro Kumatoxův slovní battle pochopení.

“Já chci jenom svoje pyré,” halekal Kumatox pohoršeně. Prodavač pohodil na pult pytel s nevábně vypadající hmotou. “Tady máš a vypadni. Dostanu 320,-.” Trpělivost už i prodavače přešla.

“320,-!” zaržál Kumatox uraženě. “Tady máš, vydřiduchu!” Vítězně pohodil předem samozřejmě připravený obnos na pult, popadl pytel pyré a rázoval ven z obchodu. Nic nechápající Bifidus capkal odevzdaně za ním. Ve frontě stojící lid vykřikl za dvojicí pár nelichotivých výrazů a dobrodružství skončilo.

Bifidus s Kumatoxem se žárlivě podělili o těžce vybojované pyré a každý si zalezl do své trucovny, kde se jali pyré spořádat. Jak se s tím vypořádal jejich zažívací trakt, to už je onačejší storka, importantní nicméně budiž, že oba naše nové známé můžeme v této fázi opustit. Zas až tak interesantní jejich mrzké životy nejsou.

Pyré FOREVER!!

Zdroj: vlastní Foto: pixabay.com

Napsat komentář

YouTube player