Načítám ...

KNIŽNÍ SOUTĚŽ #46 – únor 2024

Každou první středu v měsíci pro vás máme knižní soutěž. Výherce má navíc možnost vybrat si jednu ze čtyř knih, která ho zaujala nejvíce. Tato knižní čtveřice je žánrově rozdělena tak, aby oslovila různé typy čtenářů, včetně těch nejmladších či školou povinných. 

Nově můžete soutěžit i přímo na našich stránkách a nemusíte mít účet na Fáčebuku (info níže). 

Po prózách věnovaných "sibiřské výchově", jíž se hrdinovi dostalo v Podněstří, kde vyrůstal, a zážitku pekla druhé čečenské války, kam se dostal jako branec ruské armády, pokračuje Kolymova pikareskní epopej vyprávěním o návratu z války a snaze začlenit se do "normálního" života a zabít či alespoň umlčet "vraždící monstrum" v sobě. Překonat předsudky postsovětské společnosti, nedůvěřivý či přímo nepřátelský postoj okolí i vlastní pochyby se však ukáže jako nečekaně obtížný úkol, který vystaví Kolymu další zásadní životní zkoušce.

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem.

Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel. Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha.

Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit.

Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, která má najít nejlepšího šen-nung-š’ - mistra starobylého a magického umění přípravy čaje -, vydá se do císařského města, aby se jí zúčastnila. Vítěz získá od princezny laskavost, která může být pro Ning jedinou šancí, jak zachránit sestře život. Ale mezi zrádnými soutěžícími, krvavou dvorskou politikou a záhadným (a pohledným) chlapcem se šokujícím tajemstvím může být ve skutečnosti v největším nebezpečí právě Ning.

Hvězda oblíbeného seriálu Přátelé nás ve svém otevřeném, vtipném a nesmlouvavě upřímném životopise zavede nejen do zákulisí natáčení legendárního sitcomu, ale i do vlastního boje se závislostí. Matthew Perry nechává ve svém výjimečném životním příběhu čtenáře nahlédnout do nahrávacího studia nejúspěšnějšího komediálního seriálu všech dob a zároveň se otevřeně svěřuje se svým bojem se závislostí.

Jedinečným stylem, s bezmeznou upřímností a svým typickým humorem barvitě líčí podrobnosti z celoživotního zápasu se zdravotními problémy a odhaluje, co k nim přivedlo člověka, kterému alespoň na první pohled nemůže v životě nic chybět. Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih je nezapomenutelný osobní příběh, ve kterém autor sdílí nejintimnější podrobnosti o ztracené lásce, o nejtemnějších hodinách svého života a o těch nejlepších přátelích. Neotřesitelně upřímná, dojemná a zároveň vtipná – autobiografie, na kterou nejen fanoušci seriálu Přátelé netrpělivě čekali.

Soutěž trvá do 21. 2. 2024! Losování ve čtvrtek 22. 2. 2024!

⚠️ PRAVIDLA:

  • Kniha č. 1 je pro všechny čtenáře (není nutné přihlášení ani členství v eKlubu - soutěžíte sdílením této stránky na sociální síti Facebook a napsáním správné odpovědi na soutěžní otázku do formuláře níže).
  • Kniha č. 2 je k dispozici přihlášeným čtenářům s věrnostními body 90+ a členům eKlubu.
  • Knihu 3 nebo 4 si mohou vybrat pouze členové eKlubu
  • Na výhru automaticky upozorňujeme pouze členy eKLUBU, pro ostatní soutěžící jsou výsledky losování k dispozici JEN NA TÉTO STRÁNCE a výherce dodatečně nekontaktujeme.
  • V rámci eKlubu je možné soutěžit pouze na našem webu. Nelze na Facebooku. 
  • Výhru zasíláme pouze na území ČR
  • Aktuální soutěže se nemůže zúčastnit minule vylosovaný hlavní ani náhradní výherce
  • Pokud se hlavní výherce neozve do sedmi dnů od zveřejnění losování (prostřednictvím našeho formuláře), na knihu má nárok náhradník

LOSOVÁNÍ VÝHERCE:

Ve čtvrtek 22. 2. 2024 jsme náhodně vybrali tohoto výherce: Jan Štulc Gratulujeme! Pro výhru pokračujte zde.

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Napsat komentář

YouTube player