Načítám ...

KNIŽNÍ SOUTĚŽ #54 – říjen 2024

Každou první středu v měsíci pro vás máme knižní soutěž. Výherce má navíc možnost vybrat si jednu ze čtyř knih, která ho zaujala nejvíce. Tato knižní čtveřice je žánrově rozdělena tak, aby oslovila různé typy čtenářů, včetně těch nejmladších či školou povinných. 

Nově můžete soutěžit i přímo na našich stránkách a nemusíte mít účet na Fáčebuku (info níže). 

Dívka si říká Ursa a tvrdí, že přišla ze vzdálené galaxie, aby žila mezi lidmi, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Joanna se obává, že dítě uteklo z domova, a tak váhavě souhlasí, aby na čas zůstalo u ní. Zamýšlí mezitím zjistit, odkud Ursa je a zda se tam může bezpečně vrátit. Při řešení této záhady se s prosbou o pomoc obrátí na souseda, samotářského a uzavřeného Gabriela Nashe.

Ale s každým dalším dnem, který Jo a Gabe s Ursou tráví, nezodpovězených otázek přibývá a podezření sílí. Jak to, že malá holka nejen čte, ale i chápe Shakespeara? Proč se kolem ní najednou dějí dobré věci? A proč už se na web věnovaný pohřešovaným dětem dvojice dospělých nedívá tak často jako ze začátku?

Ačkoli trojlístek propojuje neuvěřitelně silné pouto, všichni vědí, že konec léta s sebou přinese těžká rozhodnutí. Než se Ursa dočká posledního zázraku, vynoří se z minulosti bolestná tajemství – a osudy všech tří přátel budou ve hvězdách.

Úchvatný román o záhadném dítěti, které naučí dva dospělé, co znamená věřit a milovat. Příběh plný tajemství, lásky a odvahy.

Keira, najatá jako nová hrobnice blightského hřbitova, žije neustále obklopená mrtvými. Pozorují ji v mlze. Bezhlesně na ni volají. Zoufale čekají na pomoc, aby mohli konečně klidně odejít do posmrtného života – a neslyší je nikdo jiný než ona. Všichni neklidní duchové však netouží po spáse.

Někteří mrtví nenávidí živé natolik, že nemohou najít klid.

Zatímco se Keira snaží odkrýt spletitou minulost několika nejstarších obyvatel hřbitova, z temného lesa se vyplíží nebezpečí. Před mnoha desetiletími tam pohřbili nemilosrdného sériového vraha, jehož přízrak znetvořila jeho násilná povaha. Je rozzuřený. Nenasytný.

A když Keira nevědomky odpoví na jeho volání, mohla by se stát jeho poslední obětí.

Když se návrhářka šperků Sara Mattssonová řízne na archeologických vykopávkách o čepel vikinského nože, zčistajasna se ocitne v devátém století. S tím se ovšem smíří velice rychle, protože cestování časem pro ni není žádná novinka.

Když o kouzelný nůž přijde – tedy i o svou jedinou šanci, jak se dostat zpátky domů – sice si dobře uvědomuje nebezpečí, které jí hrozí, ale vnímá to také jako životní příležitost. Kde jinde by se mohla pro vlastní tvorbu inspirovat pravými vikinskými a anglosaskými šperky než mezi skutečnými Vikingy?

Naneštěstí tím prvním, na koho Sara v minulosti narazí, není nikdo jiný než Rurik Eskilsson, stříbrotepec, který už má s cestami časem také zkušenosti. Souhlasí, že s ním Sara může pokračovat do Jorviku, a společně se vydají na cestu, která je ovšem ještě mnohem nebezpečnější. Nicméně osud měl dobrý důvod, proč tyto dvě duše svedl dohromady…

Pavel Wagner, unesený a zdrogovaný, se stane svědkem sadistické vraždy. Když je zanedlouho nalezen, stále ještě pod vlivem drog, stojí spolu se soukromou vyšetřovatelkou Annou Steinbachovou před svým dosud nejnáročnějším případem: tentokrát totiž nemají k dispozici tělo ani důkazy. Byly to snad všechno jenom Pavlovy halucinace? A kdo jsou vůbec jeho únosci?

Aby toho nebylo málo, čeká Annu a Pavla ještě interní hodnocení, jež má posoudit, jak plní své pracovní povinnosti, což by jim oběma mohlo zásadně ublížit. Pracovní i osobní životy se jim hroutí, ale oni se dál snaží za každou cenu odhalit pravdu. Začíná smrtelně nebezpečná hra na kočku a myš, která si brzy vybere svou daň. Nikdo si nemůže být jistý, jestli nakonec vyvázne živý. Šestý případ pro Steinbachovou a Wagnera.

Soutěž trvá do 16. 10. 2024! Losování ve čtvrtek 17. 10. 2024!

⚠️ PRAVIDLA:

  • Kniha č. 1 je pro všechny čtenáře (není nutné přihlášení ani členství v eKlubu - soutěžíte sdílením této stránky na sociální síti Facebook a napsáním správné odpovědi na soutěžní otázku do formuláře níže).
  • Kniha č. 2 je k dispozici přihlášeným čtenářům s věrnostními body 90+ a členům eKlubu.
  • Knihu 3 nebo 4 si mohou vybrat pouze členové eKlubu
  • Na výhru automaticky upozorňujeme pouze členy eKLUBU, pro ostatní soutěžící jsou výsledky losování k dispozici JEN NA TÉTO STRÁNCE a výherce dodatečně nekontaktujeme.
  • V rámci eKlubu je možné soutěžit pouze na našem webu. Nelze na Facebooku. 
  • Výhru zasíláme pouze na území ČR
  • Aktuální soutěže se nemůže zúčastnit minule vylosovaný hlavní ani náhradní výherce
  • Pokud se hlavní výherce neozve do sedmi dnů od zveřejnění losování (prostřednictvím našeho formuláře), na knihu má nárok náhradník

LOSOVÁNÍ VÝHERCE:

Ve čtvrtek 17.10.2024 jsme náhodně vybrali tohoto soutěžícího: Pavel Janata. Gratulujeme! Pro výhru pokračujte zde

Zdroj: vlastní Foto: vlastní

Napsat komentář

YouTube player