Rohlíčky si často spojujeme s vánočním cukrovím, kdy se jejich sladká vůně line kuchyní mezi cinkáním skleniček a praskáním svíček. Ale nebyla by škoda nechávat si je pouze na adventní čas? Dnes vyzkoušíme jemné, voňavé a s lehkým nádechem vanilky, které si zaslouží místo na našem stole kdykoliv v roce.
Proč bychom si tedy nemohli dopřát rohlíčkovou pohodu i teď v létě? Stačí pár surovin, půlhodinka v kuchyni a na světě jsou zlatavé rohlíčky, které se rozplývají na jazyku. K šálku ranní kávy, na odpolední posezení s přáteli na zahradě, nebo jen tak – pro radost. Sladká vzpomínka na Vánoce, která chutná skvěle i pod letním sluncem.
Suroviny:
4 lžíce mléka
1 vanilkový cukr
3 hrnky hladké mouky
4 lžíce moučkového cukru
2 vanilkové pudinky
4 žloutky
1 máslo
Postup:
Těsto zpracujeme a připravíme z něj rohlíčky. Pečeme 1/4 hod. na pečícím papíře při teplotě 180 stupňů. Nakonec rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.
Zdroj: vlastní Foto: DALL-E 3.0

Zajímám se především o novinky a vývoj v oblasti informačních a komunikačních technologiích a ve volných chvílích se věnuji opravám elektroniky, hraní her a průzkumu bezpilotního světa. Mám rád staré automobily a jeden rezavý také vlastním. Rovněž miluji dobré filmy a pravidelně se objevuji také v kině (bohužel nikoliv na filmovém plátně, ale v hledišti).