Načítám ...

HBO Max je tu!

Včera byla spuštěna nová streamovací platforma HBO Max, která má nahradit stávající HBO GO. Jako stálý divák HBO jsem byl samozřejmě zvědavý, co nového tato změna přinese a jestli bude zcela nová aplikace na mé AppleTV v lepší technické kondici, než její předchůdkyně?! Již delší dobu totiž původní HBO GO vykazovalo průběžnou nedostupnost položky “Pokračovat ve sledování”. Ta se čas od času přestávala zobrazovat a technická podpora tuto chybu nezvládla za dva roky vyřešit. Špatně se také synchronizoval zhlédnutý obsah s tím, co by mělo pokračovat a streamovací klient si nepamatoval poslední bod sledování. Často jsem si tedy musel pamatovat sám, u kterého dílu konkrétního seriálu jsem vlastně skončil a to bylo věřte mi, dostatečně otravné! 

8. března jsem tedy neváhal a jakmile to bylo možné, nainstaloval novou aplikaci HBO Max. První nemilé překvapení nastalo ve chvíli, když jsem chtěl svůj původní uživatelský účet do nového prostředí přihlásit. Tlačítko “Dokončit průvodce nastavení” bylo nedostupné a tudíž jsem přímo na AppleTV nemohl přihlášení provést. Technická podpora mi po telefonu sdělila, že se na problém zeptá kolegů a obratem se ozve. Jak vidno, kvalita české technické podpory HBO se k lepšímu bohužel nezměnila a nikdo se mi během dne již neozval. Rozhodl jsem se proto zkusit přihlášení z webového prohlížeče a doufal, že se můj účet nějak propíše i do aplikace na AppleTV. Naštěstí se tak stalo a já mohl konečně “epický divácký zážitek” také vyzkoušet. 

Nabídka filmů a seriálů je zcela jistě výrazně lepší, než tomu bylo v případě HBO GO. Ostatně ani bych na rozjezd dlouho ohlašované novinky neočekával, že se jen změní vzhled aplikace a název služby. Jedním z velkých lákadel z kategorie filmů je tak bezesporu nová Duna a když jsem ji na titulní stránce viděl, měl jsem opravdu velkou radost! HBO totiž spojilo síly nejen s produkcemi Max Original, DC, Cartoon Network, ale také s Warner Bros, kde kromě Duny najdeme např. ještě kultovní Matrix, Pána prstenů a mnoho dalších zajímavých titulů.

Seriálová nabídka je také o něco pestřejší, než ta původní a své příznivce si pravděpodobně najdou i některé starší kriminálky typu Mentalista s českým dabingem. Milovníci DC produkce si mohou opět dopřát všechny své oblíbené hrdiny – Batmanam počínaje, Supermanem či Harley Quinn konče. Nabídku je možné třídit a procházet nejen podle žánrů, ale také produkčních společností, takže z hlediska přehlednosti má HBO Max jedničku s hvězdičkou. 

Ani na dětského diváka nová služba nezapomíná a věřím, že se dá z obsahu Cartoon Network vybrat něco zábavného, přestože jsem nikdy nebyl velkým fanouškem Scooby-Doo. Bugs Bunny, králičí komik sice neurazí, ale tím je smysluplná nabídka animované tvorby pro děti u konce. Nejepičtější dobrodružství Finna a Jakea si klidně nechám ujít.  

Velmi důležitou změnou je pak vytváření diváckých profilů, kterých můžete mít až 5. Díky tomu mohou členové rodiny používat jeden uživatelský účet, aniž by si vzájemně “lezli” do rozkoukaného obsahu. Pokud jste navíc stávajícími zákazníky HBO, nebo se jimi teprve stanete do konce března, máte možnost využít zvýhodněnou měsíční cenu 132,- Kč. Tedy alespoň do doby, než předplatné ukončíte nebo přerušíte. Pak bude k dispozici cena 199,- Kč/měsíc. 

Pokud jste si v HBO GO uložili do záložky “Oblíbené” některé filmy a seriály, jejich platnost po měsíci vypršela a do této kategorie jste navíc mohli přidat pouze omezený počet titulů. HBO Max se konečně snaží přizpůsobit Netflixu či Prime Video a umožní vytvářet podobný typ seznamu oblíbených položek, které od konkurence dobře znáte. Konečně je také možné přeskočit úvodní znělky seriálů, což je funkce, na kterou si divák Netflixu okamžitě zvykne a pak mu na jiných platformách chybí. 

Podle prvotního jednodenního testování se zdá, že aplikace HBO Max na AppleTV běží svižně a spolehlivě. Používám dvě zařízení – v ložnici a v obýváku a bez problémů se rozkoukaný obsah synchronizuje přesně tak jak má. Doufám jen, že to tak vydrží, protože poměr cena/nabídka je zatím v té nejlepší rovnováze. Nové pořady by se v nabídce měly objevit už 45 dnů po premiéře v kinech a HBO Max slibuje oproti HBO GO nárůst počtu pořadů až o 70 %. 

Zdroj: vlastní Foto: HBO Max

Napsat komentář

YouTube player