Načítám ...

Hradozámecká noc 2021

V sobotu 31. července se uskuteční Hradozámecká noc s maratonem speciálních prohlídek a den turistiky naboso na Zámku Loučeň. Zažijte zámek jinak – NONSTOP s celonočním koktejlem těch nejlepších zámeckých prohlídek z naší nabídky, se spoustou dalších přidružených akcí, s grilovanými dobrotami od zámeckého šéfkuchaře, a třeba i s přespáním ve stanu v zámeckém parku. Letos poprvé můžete jen na Loučeni zažít Hradozámeckou noc naboso.

Stalo se již tradicí, že se na Hradozámeckou noc mnozí vydávají na hrady a zámky, aby si užili krásný letní večer. K tomuto zvyku se tradičně přidává i zámek Loučeň, a to NONSTOP až do rána. Milovníci netradičních zážitků a humoru se mohou těšit na kostýmovanou prohlídku s paní kněžnou, princem, komorníkem Jeho jasnosti, Bílou paní a dalšími postavami loučeňské knížecí domácnosti. Milovníci klasiky a odborných výkladů si určitě zvolí jeden ze zámeckých speciálů pana kastelána, který zná na zámku každý centimetr a o všem umí poutavě vyprávět.

„Protože se Hradozámecká noc koná ve dni, kdy na Loučeni slavíme také Mezinárodní den bosé turistiky, čeká návštěvníky bohatý program již od rána. Od 11:00 je pro naše návštěvníky připravena 2 km dlouhá vycházková trasa, dále během dne také bosý běžecký závod pro děti či speciální bosá prohlídka zámku. Večerní program Hradozámecké noci pak plynule naváže na celodenní slavnosti bosé turistiky,” uvádí Vratislav Zákoutský, kastelán zámku Loučeň.

„V rámci večerního programu si budou moci návštěvníci vyzkoušet také chůzi po žhavém uhlí za tmy a podívat se na ohňovou show a šermířská vystoupení,” dodává Vratislav Zákoutský.

Odpolední prohlídky začnou v 16 hodin a budou probíhat až do 6 hodiny ranní.

Po celý večer bude šéfkuchař Tomáš Petráň se svým týmem připravovat dobroty na grilu. Ve středověku se totiž při takovýchto slavnostních příležitostech jedlo zejména maso. Večerní program zpestří ve 21:00 divadelní vystoupení Radúz a Mahulena, který v zámeckém amfiteátru uvede Divadelní spolek Jiří Poděbrady.

Maraton speciálních prohlídek až do svítání

– 16:30 Klasická prohlídka

– 17:00 Dětská prohlídka

– 17:30 Čokoládová prohlídka

– 18:30 Aristokratická prohlídka

– 19:00 Večerníček s kněžnou Marií

– 19:30 Aristokratická prohlídka

– 20:00 Prohlídka s Bílou paní

– 20:30 Aristokratická prohlídka

– 21:00 Kastelánská prohlídka

– 21:30 Čokoládová prohlídka

– 22:00 Prohlídka s Bílou paní – dětská

– 22:30 Speciální prohlídka “Celým zámkem od půdy až po sklep”

– 23:00 Speciální prohlídka “Celým zámkem od půdy až po sklep”

– 23:30 Prohlídka s Bílou paní – dospělácká

– 00:00 Půlnoční prohlídka

– 01:00 Speciální prohlídka ” Za tajemstvími loučeňského zámku”

– 02:00 Prohlídka s komorníkem

– 03:00 Astronomická prohlídka

– 04:00 Kastelánská prohlídka

– 05:00 Poslední prohlídka, než slunce pohlédne na nový den

Zámek Loučeň je romantickou barokní památkou s původními interiéry. Obklopuje ho rozlehlý anglický park, který je obohacen o jeden celoevropský, unikátní Labyrintárium, totiž soubor 12 labyrintů a bludišť. Zámek nabízí prohlídky zásadně s kostýmovanou postavou, speciální dětské či čokoládové prohlídky, ale i pikniky v zámeckém parku, soutěže a programy o zámeckých slavnostech.

Zdroj: www.zamekloucen.cz Foto: www.zamekloucen.cz

Napsat komentář

YouTube player