Načítám ...

Tulsa King

Nebýt Sylvestera Stalloneho, který ve svých 77 letech podává ještě skvělé herecké výkony, byl by seriál Král Tulsy zřejmě jen triviální a průměrnou gangsterkou, kterou nabízí streamovací platforma Sky ShowTime. Ano, i já jsem byl zvědavý na svého oblíbeného akčního hrdinu, který mi utkvěl v paměti zejména coby Rambo a samozřejmě také nezapomenutelný Rocky Balboa! Jooo, to mi bylo přinejmenším o pětadvacet let méně. 

Sly (Sylvesterova přezdívka) si v seriálu zahrál člena newyorské mafie Dwighta Manfrediho, který se právě po pětadvaceti letech vrací z vězeňské cely ke svým kumpánům. A stejně tak jako se v mém životě změnilo za pětadvacet let opravdu mnoho, ani newyorská mafie není po takové době stejná a Dwight, přezdívaný Generál, se už nemá šanci zapojit do aktuálního dění. Je proto vyslán na odlehlé místo, mimo New York, které se Tulsa říká. Jinými slovy pěkný zapadákov, kde bude muset začít svoji kriminální kariéru hezky od píky. 

Přestože je seriál Tulsa King v kategorii kriminální drama, já bych ho klidně zařadil do žánru dramedy, nebo krimi komedie. Generálův příjezd do nového města, jeho první interakce s místním taxikářem a především pak následná scéna v obchodě s legálně pěstovanou marihuanou, je zkrátka jedinečná a já se opravdu výtečně bavil! Mafiánský páprda rozhodně ještě nepatří do starého železa a svůj byznys zvládne nastartovat evidentně kdekoliv, třeba i na venkově v Oklahomě, kde Tulsa leží. 

Etablování se v novém prostředí a vybudování týmu, který je složen z profesionálních venkovanů, je celkem zábava a Sly si svoji roli vysloužilého gangstera sympaťáka velmi užívá a já si celý příběh díky tomu užíval také. Pokud máte tohoto herce rádi, jistě budete z jeho výkonu a jedinečného charismatu nadšeni po všechny díly seriálu, který je, zejména ve druhé polovině, o poznání vážnější. Akčních scén sice není tolik, jak byste od Stalloneho mohli čekat, ale závěrečné díly nějaké ty napínavé přestřelky přeci jen přinesou. Celkově mírné pojetí seriálu mi však naprosto vyhovovalo. Divokou akční jízdu bych v tomto případě příliš neocenil.

Samotná zápletka zcela jistě neurazí a Tulsa King je klasická chlapská podívaná, ohlížející se za kriminálkami 70. let. A přesně to jsem od seriálu, zhlédnutým spíše ze zvědavosti, vůbec nečekal. Tahle pohodová, napínavá a místy velmi vtipná gangsterka mě opravdu potěšila a s časovou náročností 30 -40 minut na jednu epizodu, jsem měl všech devět dílů první řady velmi rychle za sebou. Letos bychom se měli dočkat pokračování, které si určitě nenechám ujít! 

Zdroj: vlastní Foto: Sky ShowTime

Napsat komentář

YouTube player