V redakci máme rádi dobroty všeho druhu – sladké i slané, teplé i studené! A protože velmi rádi sdílíme své osobní radosti, nabízíme vám, v rámci naší inspirativní rubriky, další recept, který máme vyzkoušený a doufáme, že potěší i vás! Pokud máte jakékoliv připomínky, rady či nápady k dnešní dobrotě, rozhodně se nebojte o ně podělit v komentářích níže. Všechny postřehy jsou vítány!
V dnešním receptu vyrazíme na jahody mražený! Než budeme moci použít čerstvé, ještě si nějakou chvilku počkáme. Na tento koláč ovšem můžete použít i jiné ovoce, podle vaší chuti. My jsme, kromě jahod, vybrali ještě ananas.
INGREDIENCE:
Kelímek bílého jogurtu
2 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku cukru krystal
Prášek do pečiva
Vanilkový cukr
„jahody mražený“ nebo ovoce dle chuti či ročního období
Drobenka:
10 dkg másla
10 dkg cukru moučka
10 dkg hladké mouky
PŘÍPRAVA:
Ingredience kromě ovoce dejte do mísy a vypracujte těsto:
Vylijte ho na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou:
Do těsta pak rozložte nakrájené ovoce (čerstvé, mražené, kompotované):
Drobenku připravte důkladným promícháním všech surovin (máslo, cukr, mouka) a nasypte na koláč:
Zdroj: vlastní Foto: vlastní
Zajímám se především o novinky a vývoj v oblasti informačních a komunikačních technologiích a ve volných chvílích se věnuji opravám elektroniky, hraní her a průzkumu bezpilotního světa. Mám rád staré automobily a jeden rezavý také vlastním. Rovněž miluji dobré filmy a pravidelně se objevuji také v kině (bohužel nikoliv na filmovém plátně, ale v hledišti).
Fajn recept, děláme doma skoro stejně! :))